• Σελίδες

  • Φρέσκα κείμενα

  • Το μακρύ και το κοντό μας…

    Maria Georgiou στη 3 σύντομες σκέψεις περί ε…
    mpampakis στη It’s a wrap
    Stavrula στη It’s a wrap
    mpampakis στη Εμβόλια και άνοια
    silia στη Εμβόλια και άνοια
    mpampakis στη 49
    mpampakis στη 49
    mpampakis στη 49
    Snowball στη 49
    kaltsovrako στη 49
  • a

  • Οκτώβριος 2006
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Στις ντουλάπες του αρχείου

  • Μεταστοιχεία

Θέμα μεγέθους

Μένω για άλλη μια φορά έκπληκτος με το μέγεθος της υποκρισίας της κοινωνίας μας, όταν μαθαίνω ότι αναγκάζεται να φύγει από το σχολείο και την πόλη που ζει η κοπέλλα που καταγγέλει ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και όχι οι (κατηγορούμενοι) βιαστές, οι οποίοι πήγαν σήμερα κανονικά στο σχολείο τους!

Φυσικά, το γεγονός ότι η κοπέλλα είναι αλλοδαπή είναι εντελώς συμπτωματικό και οι Έλληνες πριν και πάνω απ’ όλα δεν είμαστε ρατσιστές!

Τα νεύρα μου…

Επίσης με εξοργίζει όλη αυτή η σεξιστική, φρικτή υφέρπουσα πεποίθηση ότι μπορεί να φταίει η γυναίκα για τον βιασμό: «Τά ‘θελε ο κώλος της» ή «Σίγουρα τους κουνήθηκε κι αυτή» και άλλα τέτοια ανεκδιήγητα. Βρε ανέραστε γελοίε, ακόμα και αν μια γυναίκα θέλει να ντυθεί προκλητικά για να δείχνει ελκυστική στον τάδε γκόμενο δεν πάει να πει ότι την ενδιαφέρεις και εσύ! Ξεκόλλα! Δεν ισχύει το πούτσος νά ‘ναι κι ό,τι νά ‘ναι, για να δικαιολογηθείς.

Να βάλουμε δύο πράγματα στη θέση τους;

Το μέγεθος της υποκρισίας φαίνεται από την ανερυθρίαστη χρήση των δύο μέτρων και δύο σταθμών σε οτιδήποτε (π.χ. ο άντρας είναι αλλιώς ή καλός δικτάτορας είναι αυτός που κάνει εμπόριο μαζί μας ή το κράτος φταίει για τις πλημμύρες και όχι εγώ που έχτισα το αυθαίρετό μου πάνω σε ρέμα κοκ). Η υποκρισία φοβάμαι ότι περισσσεύει πλέον στην κοινωνία μας, σε βαθμό επικίνδυνο, σε βαθμό που δεχόμαστε το δικαίωμά της να κάθεται σε ένα τραπέζι και να συζητά ανοιχτά τα αίσχη που σκέπτεται. Και τα όρια πιστεύω της υποκρισίας είναι να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά για θέματα ενοχής στο κοινό ποινικό δίκαιο, ανάλογα με τον βαθμό γεννετικής καθαρότητας των εμπλεκόμενων.

Αντίστοιχα, το μέγεθος του πολιτισμού όμως φαίνεται από το πώς φερόμαστε σε όσους είναι ανυπεράσπιστοι απέναντί μας. Και δεν υπάρχει πράξη πιο απολίτιστη από τον βιασμό. Και δεν υπάρχει αντιμετώπιση που να προσομοιάζει περισσότερο στην αγέλη από την ύπαρξη έστω και υποψίας ότι μπορεί να φταίει το θύμα που βιάστηκε.

Σιχτίρ πια, φούντωσα με αυτές τις ιστορίες!

24 Σχόλια

  1. Και μια ευκαιρία ακόμα για να πουν κάποιοι για τις καταλήψεις των σχολείων (έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε). Επί τη ευκαιρία, ρατσιστές είμαστε, και μάλιστα προς συγκεκριμένες κοινωνικές/εθνικές ομάδες και μειονότητες.

    Τώρα, υπάρχει και ένα άλλο μείζον θέμα, για το οποίο είμαστε μακράν μπροστά. Το μεσημέρι εμφανίστηκε η μητέρα της κοπέλας σε γνωστή εκπομπή. Πλάτη στο φακό, αλλά και ζουμ στο ακροατήριο και την παρουσιάστρια που είχαν δακρύσει. Όταν δεν μπορείς να βρεις το δίκιο σου, κάνεις και συ ό,τι μπορείς για να το βρεις.

    Ι.

  2. Συμφωνώ!Καλησπέρα!

  3. @ikd:
    Το περί μη ρατσισμού των Ελλήνων το θεωρώ από τους μεγαλύτερους μύθους που ταϊζουμε τον εαυτό μας και γιαυτό το αναφέρω εδώ, εντελώς σαρκαστικά. (Στην πραγματικότητα, η ίδια η γενίκευση ότι ο λαός Α δεν είναι ρατσιστής, εμπεριέχει στοιχεία ρατσιστικής λογικής, γιατί συνεπάγεται την πεποίθηση ότι οι άλλοι είναι ρατσιστές…)
    Όσο για την ικανότητα της τηλεόρασής μας να καταβροχθίζει σάρκες, νομίζω ότι όλοι μας θυμόμαστε την υπόθεση Άλεξ. Κανείς μας όμως δεν ξέρει αν και πώς έχει κλείσει.
    Την καλησπέρα μου!

    @Τασσούλα:
    Λιτή και περιεκτική – καλησπέρα ομοίως!

  4. πες τα μπαμπακη, πες τα γιατι εχουμε καταντησει αηδια …!!

  5. Είναι απίστευτα τραγικό, όπως επίσης απίστευτο θεώρησα και αυτό που άκουσα (νομίζω στις ειδήσεις που αναμεταδίδαν μέρος εκπομπής), γυναίκα που βασίζεται στο επώνυμο του αντρός της, να λέει πως οι άντρες είναι κυνηγοί, η θέση της γυναίκας είναι να φροντίζει το σπίτι και την οικογένεια (άντε, ας κάνει και καριέρα άμα θέλει) και εκεί που τα εγκεφαλικά μου κύτταρα χορεύαν το χορό του Ζαλόγγου, ήρθε και το αποκορύφωμα: το ανύπαρκτο σχόλιο του παρουσιαστή. Και όσοι νομίζετε πως ζούμε στον 21ο αιώνα, κακώς το νομίζετε, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει στον μεσαίωνα. Ή μήπως νομίζετε πως η Ιερά Εξέταση είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν από κοντά όλοι όσοι υποφέρουν από τον, και καλά, α-ρατσισμό μας?
    :-((

  6. Ποιός είπε ότι οι έλληνες δεν είναι ρατσιστές; Ως λαός είμαστε από τους πιο ομοιογενείς και με πενιχρή έκθεση και συμβίωση με άλλες εθνότητες/κουλτούρες/θρησκείες.
    Και φυσικά είμαστε ρατσιστές
    Και σεξιστές
    Και εθνικιστές

    ξεχνώ κάτι;

    Κι εγώ ρατσίστρια είμαι, αν περπατώ στη πόλη βράδυ μόνη μου και κάποιος μεταναστίζουσας εμφάνισης προχωράει πίσω μου, φοβάμαι, περισσότερο από ότι θα φοβόμουν αλλιώς.

  7. δυστυχώς από όλους τους λαούς που γνώρισα μέχρι σήμερα, τόση ξενοφοβία, αλλαζονία και ρατσισμό μόνο στους έλληνες την είδα…

  8. Η καλλιέργεια του φασιστικού κλίματος είναι ή δεν είναι αποτρόπαια πράξη; Τα φαινόμενα αυτά (Αλεξ, βιασμός αλλοδαπής μαθήτριας, μήνυση στο Blogme, δηλώσεις Χριστόδουλου, κλπ) δεν δείχνουν σαφώς αυτό το κλίμα που καλλιεργείται με ευλάβεια;
    Ωρες ώρες γίνομαι έξαλλη!
    :-)) -το χαμόγελο για σένα Μπαμπάκη μου

  9. Πάρε και κάτι για επιμόρφωση: http://www.psyche.gr/poimantiki1.htm

  10. Θα συμφωνήσω με το post σε επίπεδο γενικό και θεωρητικό. Αν με αφορμή κάποιο περιστατικό σχολιάζουμε φαινόμενα που παρατηρούνται τελευταία είναι πολύ εύστοχο.

    Ναι , ο ρατσισμός χτυπάει κόκκινο. Η υποκρισία κάνει κρα. Η κατάσταση στα σχολεία είναι για κλάματα. Το φαινόμενο του διαγωνισμού μαγκιάς με ανταλλαγή βίντεο έχει φτάσει σε εξωφρενικά επίπεδα.

    Για το συγκεκριμένο περιστατικό όμως θα έλεγα να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. (Για κάθε περιστατικό δηλαδή). Φρόντισες βέβαια να βάλεις την λέξη «κατηγορούμενοι» πριν την λέξη «βιαστές». Γι αυτό σε πάω 

    Μπαμπάκη με το προηγούμενο ποστ σε ζήλεψα που είσαι πατέρας. Με αυτό όμως προβληματίζομαι. Τι να πρωτοπροσέξει ένας γονιός; Καλή δύναμη φίλε.

  11. Κι εγώ έξαλλη είμαι ε΄δώ και μέρες με το θέμα…
    Καλό μήνα μπαμπάκη μου!

  12. Και πού να ‘ξερες, μπαμπάκη, τι λέγεται πίσω από τις κάμερες (από… έγκριτους δημοσιογράφους, οι οποίοι στον αέρα το παίζουν πιο φουντωμένοι από σένα…)

    Όσο για το προηγούμενο ποστ, σε παραπέμπω στο δικό μου τελευταίο ποστ. Ρίξε μια ματιά, θα σου χρειαστεί, χαζομπαμπά(κη)! :))

  13. καθ’οτι έλειπα πολλές μέρες, κάθησα και διάβασα τα άπαντα που συνέγραψες εν τη απουσία μου, άθλιε πολυγραφότατε. Αλλά δε θα κάτσω να τα σχολιάσω ένα προς ένα. Άλλωστε είναι όλα εξαιρετικά, ένα προς ένα.

    Θα σταθώ στην εξής φράση: «το μέγεθος του πολιτισμού όμως φαίνεται από το πώς φερόμαστε σε όσους είναι ανυπεράσπιστοι απέναντί μας». Συμφωνώ απολύτως. Με μια ένσταση: όχι το μέγεθος, αλλά η ύπαρξη του πολιτισμού, θα έλεγα εγώ.

    Πέραν του πόσο φριχτή είναι αυτή η ιστορία, για μένα το χειρότερο δεν είναι τα σκληρά αντράκια που βίασαν, αλλά οι ξύπνιες κοπελίτσες που βιντεοσκοπούσαν. Κι αναρωτιέμαι, σκέφτηκαν έστω και μια στιγμή αυτές οι χυδαίες τύπισσες τι θα γινόταν αν ήταν εκείνες στη θέση του θύματος; Δεν τους πέρασε καν από το μυαλό; Λυπάμαι, αλλά από μια γυναίκα περιμένω περισσότερη ευαισθησία σε τέτοιες καταστάσεις.

    Όσο γι’αυτό που υποσημείωσε ο Λεξ, ναι, έχει δίκιο. Αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.
    Και για μένα ο προβληματισμός δεν πρέπει αν σχετίζεται τόσο με το ίδιο το γεγονός, αλλά με τις προεκτάσεις του και με το τι σημαίνουν όλα αυτά για μια κοινωνία που κάθεται και χαζεύει τέτοια πράγματα αμέριμνη, τρώγοντας τσιπς καθισμένη στον καναπέ. Περισσότερο κι από το Λίβανο, κι από το Ιράκ κι από το Παρίσι, που είναι και μακριά από μας, τέτοια περιστατικά αποδεικνύουν πως η δικτατορία της σύγχρονης πληροφόρησης, αντί να μας φέρνει κοντά στα γεγονότα, μας απομακρύνει από την ουσία τους, από την ευαισθησία και την ανθρωπιά, που έτσι κι αλλιώς δεν υφίστανται πλέον ως έννοιες.
    Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά άρχισε να με ενοχλεί ήδη το στομάχι μου και πάω να βράσω ένα χαμομήλι μπας και μου περάσει.

  14. να πω κι εγω 2 σκεψεις μου, με αρκετες πιθανοτητες να παρεξηγηθω αλλα δεν τρεχει τιποτα.
    Το ‘χω παρει αποφαση πια πως δε γινεται να συμφωνει μαζι σου ολος ο κοσμος. 🙂
    Αυτα γενικοτερα μιλωντας…
    τωρα στο θεμα μας… σπανια βλεπω ειδησεις, γιατι στο πρωτο διλεπτο εκνευριζομαι με τον τροπο παρουσιασης των θεματων. Δε θελω να σχολιασω τη συγκεκριμενη περιπτωση γιατι δεν ξερω λεπτομερειες, απλα ειναι καπως απολυτη η μπαμπακειος αποψη πως σ’ 1 βιασμο δε γινεται να φταιει το θυμα. Και δεν αναφερομαι σ’ αυτη την περιπτωση αλλα γενικως. Το θυμα μπορει να το προκαλεσει, με την προκλητικη συμπεριφορα, με το παιχνιδι με το θυτη κτλ. Σιγουρα σε καποιες των περιπτωσεων και τα θυματα εχουν παιξει καποιο ρολο στο να συμβει αυτο. Χωρις να δικαιολογω κατι τοσο ασχημο, ετσι? Ευνουχισμος θα ‘πρεπε να ειναι η ποινη για ολα αυτα τα ανθρωποειδη που κανουν κατι τετοιο.

  15. Μην ξεχνάμε βιασμός=άσκηση εξουσίας, πρώτα στο κορμί κι έπειτα σ΄όλα τ’ άλλα! Αρρωστημένα μυαλά τα σκέφτονται αυτά! Οι κοπελίτσες μήπως έβγαζαν τ΄απωθημένα τους, που μια αλλοδαπή ήταν καλύτερη μαθήτρια απ΄αυτές;
    Κι όλα αυτά τα στερεότυπα που περνάνε μέσα κι απ΄την τιβι, πως οι ξένες προορίζονται για σεξουλική εκμετάλλευση κυρίως, αυτά δεν τα βλέπουν οι τιβι-σταρς, που το παίζουν δημοσιογράφοι;

  16. ..ειμαστε ρατσιστες??μα και βεβαια ειμαστε..και μας ενοχλει βεβαιως βεβαιως οταν
    αποδεικνυονται καλυτεροι απο εμας οι αλλοδαποι..οχι που δε θα μας ενοχλουσε..
    την καλησπερα μου..

  17. @avra:
    Αηδία δεν λες τίποτα!

    @Σοφία:
    Το καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το στύλ στρατηγού που υιοθετούν απέναντι στον ντε-μεκ αρχοντοκιμπάρη άνδρα τους.
    (χμμμ…ιδέα για ποστ αυτό…)

    @Αλλκιμήδη:
    Όχι, μάνα είσαι και έχεις να ζήσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου μες τον τρόμο. Όπως και κάθε γονιός. Και ίσως βλέπεις και περισσότερη τηλεόραση απ’ ό,τι πρέπει.

    @30άρα:
    Το πιο ενδεικτικό είναι η εγγενής ανικανότητά μας να κάνουμε πραγματικές φιλίες με μη Έλληνες ενώ είμαστε στο εξωτερικό. Σωστά;

    @Ροδιά:
    Άστο! Επειδή έχω ένα βίτσιο με την ιστορία, όλο και περισσότερο αναρωτιέμαι τι μου θυμίζουν όλα αυτά που γίνονται γύρω μας! :^(
    Για το γλυκύτατο χαμόγελο, ευχαριστώ και ανταποδίδω! :^)
    Για το λινκ, δεν το συζητώ καν!

    @Λεξ:
    Όπως πολύ σωστά πρόσεξες, το βλέπω σαν μια αφορμή ευρύτερου προβληματισμού. Μιλάω για κοπέλλα που καταγγέλει (και όχι για κοπέλλα που βιάστηκε ντε και σώνει) και για κατηγορούμενους. Μ’ αρέσει που οι…τακτικοί μου είναι άνθρωποι που ξέρουν να διαβάζουν! :^)
    Είπες επίσης: «Τι να πρωτοπροσέξει ένας γονιός; Καλή δύναμη φίλε.» Ααααααχχχχ….Ούτε ξέρεις τι έθιξες αδελφέ! Από ανάπτυξη σώματος και νου, από παρέες, από δραστηριότητες, από κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο κινδύνου.
    Και πάλι όμως, να ζηλέψεις! (και να σκεφτείς πώς και πότε). Η εμπειρία είναι το πιο συναρπαστικό ταξίδι που μπορείς να κάνεις ποτέ! :^)

    @An-Lu:
    Καλό μήνα κορίτσι μου! Σ’έχασα το Σάββατο! :^(

    @Χρήστος:
    Το πιο απλό πράγμα στον κόσμο είναι να το παίξεις ηθικός και δίκαιος, μέχρι την στιγμή που καλείσαι στην πράξη να δείξεις ότι κάπου κάπως διαφέρεις. Κι αυτό ενδεχομένως καλύπτει και εμένα που κάθομαι και καταγγέλω εδώ, χωρίς να κάνω κάτι παραπέρα.
    Το ποστ το τσέκαρα, το βιβλίο μπήκε στην λίστα των must-buy! :^)

    @Κροτ:
    Δεν έχεις άδικο. Η ίδια η ύπαρξη πολιτισμού προϋποθέτει αυτοσυγκράτηση και επίγνωση.
    Άσε, η ιστορία είναι δυστυχώς ένα παράδειγμα που βγήκε στα πρωτοσέλιδα. Πόσα και πόσα δεν μαθαίνονται, ακριβώς επειδή η γυναίκα υφίσταται νέο «βιασμό» από την κοινωνία που την θεωρεί apriori ένοχη;
    Πιες το τσαγάκι σου να συνέλθεις και κοίτα να χαλαρώσεις για την Παρασκευή, ΟΚ;

    @Γιάννης:
    Σιγά μην συμφωνούν όλοι μαζί μου! Κατ’ αρχήν έχω δύο συγκάτοικους που μου ψήνουν το ψάρι στα χείλη μέχρι να συννενοηθούμε (μιλάω για σύζυγο και τέκνο…) ;^)
    Για τις ειδήσεις, κι εγώ είμαι του ίδιου στυλ, οπότε δεν έχω μάθει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης (είχαμε και τα δικά μας αυτή την εβδομάδα στο σπίτι…).
    Για την ουσία του σχολίου σου: Κοίτα, δεν το θεωρώ *απίθανο* να υπάρξει και περίπτωση πρόκλησης από την γυναίκα (αν και για 16χρονη;;; και ομαδική πρόκληση;;;; δεν παίζει!). Σίγουρα όμως είναι η εξαίρεση. Αλλά μου την δίνει απίστευτα ότι εξετάζονται οι πιθανότητες αντίστροφα: ενώ σπανιότατα θα έχει γίνει κάτι τέτοιο, ο βιασμός κοινωνικά αποτελεί μεγαλύτερο στίγμα για το θύμα παρά για άνδρα – θύτη (και καραμπουζουκλή). Στην συγκεκριμένη περίπτωση δε το θέμα της καταγωγής παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Αυτό λέω εν ολίγοις.

    @Ρενάτα:
    Αυτό που θίγεις είναι επίσης ένα στερεότυπο που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Σκέψου μόνο ότι δεν πάει κάποιος σε στριπτηζούδες, αλλά σε «Ρουμάνες»…

    @Με το φεγγάρι αγκαλιά:
    Σαφέστατα!
    Απόρησα βέβαια που δεν είχαμε σκηνικά με σημαιοφόρους τις προάλλες, αλλά μάλλον αυτό έγινε γιατί οι καταλήψεις πήραν την μερίδα του λέοντος στην επικαιρότητα.

    Άντε καλό μήνα σε όλες και όλους!

  18. Για τον κανιβαλισμό της είδησης από τα μμμ θα μιλήσουμε;

  19. Δεν είναι απαραίτητο να περάσεις ως γονιός τη ζωή σου μέσα στον τρόμο!
    Οι συμπεριφορές αυτές είναι, κυρίως, θέμα αγωγής από το σπίτι.
    Μάθετε το παιδί σας να είναι υποψιασμένο απέναντι σ΄αυτό που κάνουν οι πολλοί, μάθετέ του νά σιχαίνεται τη μάζα, να μη το νοιάζει κι αν είναι ο παράξενος, ο διαφορετικός, νωρίς μόλις ή πριν αρχίσει η εφηβεία.
    Κι ούτε είναι έτσι όλα τα παιδιά, ούτε γίνονται αυτά εν είδει ρουτίνας, μη πέφτουμε στην παγίδα της υστερίας των ΜΜΕ.
    Άλλωστε δεν ξέρουμε και τι πράγματι συνέβη, ίσως και νάτανε ένα από κείνα τα σκληρά εφηβικά παιχνίδια κυριαρχίας που ξεφύγανε από τον έλεγχο…
    Ο δικός μου πάντως γιός, 16 χρόνων, παρακολουθώντας μόνος του την είδηση, αναφώνησε στεντορεία τη φωνή, ώστε τον άκουσα και εγώ από την κουζίνα:
    «Τι λε βρε μ…κα, κι αν ήτανε προκλητικά ντυμένη, σημαίνει ότι γούσταρε να πηδηχτει οπωσδήποτε και μάλιστα μαζί σου;»

  20. μα μπαμπάκη μου έχω να ανοίξω τη τηλεόραση από τον Ιανουάριο!

    @Γιάννη

    «Είσαι με τη καλή σου, κάνετε έρωτα, αίσθάνεσαι ότι σε λίγο τελειώνεις, και η καλή σου λέει, σε παρακαλώ σταμάτα. Τι κάνεις;»

    Προσωπικά θεωρώ, ότι αν δε σταματήσεις, εκείνα τα τελευταία δευτερόλεπτα γίνεσαι βιαστής, παρόλο που η καλή σου «τα θελε» μέχρι προ ολίγου

  21. Νιώθω απίστευτη αηδία.Τιμώρησαν μια έξυπνη μικρή γιατί είναι διαφορετική..ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΖΩ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Γ__Ώ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΜΟΥ… Άκουσα ότι η αδερφή ενός κατηγορούμενου βιντεοσκοπούσε το βιασμό μέσω κινητού. Προσπαθούν να ανακτήσουν το βίντεο..λένε. Γιατί;; Για να έχει ο Εισαγγελάτος και άλλη πορνογραφία σε 3gpp;;

  22. @cubic:
    Άμα θες, γιατί όχι; Απλά κοντεύει να γίνει σχεδόν κλισέ…

    @Γεωργία:
    Δεν μιλάω μόνο για αυτό το παράδειγμα, αλλά γενικά. Ανησυχείς από τα πιο απλά πράγματα (μην κρυώσει, μην πέσει, μην χτυπήσει) μέχρι τα πιο περίπλοκα: τι παρέες θα κάνει, πού θα βγαίνει τα βράδυα, κοκ. Και ναι, συμφωνώ ότι η μόνη άμυνα που έχεις είναι να το βοηθήσεις να ανεξαρτητοποιηθεί και να έχει δική του κρίση.
    Αλλά να, για όλα (μα όλα!) αυτά τα στραβά που μπορεί να φέρει η ώρα, ανησυχώ για τον πιτσιρίκο μου πολύ περισσότερο απ’ ό,τι για μένα.

    @Αλκιμήδη:
    Απ’ τον Ιανουάριο;
    Ούτε το μπάσκετ δεν είδες;
    Τσκ τσκ τσκ

    @Crucilla:
    Δεν ξέρω για τον εισαγγελέα, αλλά το φιλοθεάμον κοινό της ελληνικής του-βού-λας σίγουρα θα ήθελε να πάρει το μάτι του!

  23. @Γεωργία (ξανά):
    Να το χαίρεσαι πάντως το παλληκάρι σου, πολύ υγιής αντίδραση!

  24. συμφωνώ απόλυτα μπαμπάκη.
    και κάτι άλλο ήθελα να πω για το θέμα. εμένα με πειραξε και ότι ανέφεραν συνέχεια προς υπεράσπιση της κοπέλας ότι είναι άριστη μαθήτρια. δηλαδή οι κακές μαθήτριες το αξίζουν να βιαστούν;;! αναπαράγουν άλλο ένα στερεότυπο που δεν ισχύει,κατά τη γνώμη μου.

    Έχω την αίσθηση ότι αν η κοπέλα αισθανόταν ένοχη για το «σεξ», δεν θα το κατήγγειλε ως «βιασμό» αλλά πρώτη η ίδια θα το κατάπινε και θα το κουκούλωνε. στην αμερική (στις ταινίες τουλάχιστον) οι γυναίκες καταγγέλουν ψευδείς βιασμούς για λόγους εκδίκησης/κτλ. στην ελλάδα αυτό νομίζω δεν παίζει, αφού στιγματίζεται και το θύμα, ως κοπέλα «εύκολη», «προκλητική», κτλ.

Σχολιάστε